Web Analytics

Contact | 0591 - 224 500

Cruise Middellandse Zee

  7 t/m 21 september 2024

 

Nieuw-Statendam
 
Nieuw-statendam-pooldeck

Pure luxe op deze 15-daagse begeleide cruise

Genieten van een 15-daagse cruise over de Middellandse Zee op de Nieuw Statendam van de Holland America Lijn, dat is het summum van een luxe begeleide cruise! Aan boord van het cruiseschip vind je leuke winkeltjes, gezellige restaurantjes en elke avond muziek of theater.....dat wil je toch niet missen?
 
Boek vandaag nog en laat u meevoeren op een reis vol luxe en ontdekkingen met dit prachtige cruiseschip

De Nieuw Statendam

De Nieuw Statendam, een majestueus cruiseschip van de befaamde Holland America Lijn, biedt een onvergetelijke reiservaring op zee. Met het elegante design, luxueuze voorzieningen en ongeëvenaarde gastvrijheid, belooft de Nieuw Statendam een vakantie vol comfort en verfijning. Geniet van culinaire hoogstandjes in de uitmuntende restaurants en laat je betoveren door adembenemende uitzichten vanaf het dek.
 
Op de Nieuw Statendam heb je een comfortabele hut, je kunt kiezen uit een binnenhut (zonder ramen), een buitenhut (klein raam), een balkonhut VH* of balkonhut V (je kunt vanuit je hut het dek op), of een Vista suite (beperkt beschikbaar).
 
* Balkonhut VH heeft een balkon, maar boven het balkon hangen de reddingsboten waardoor er een beperkt uitzicht, voor naar boven, is.
 

 

 

NU BOEKEN     TERUG NAAR CRUISEREIZEN

 

TERUG NAAR SENIORENREIZEN

 
 

 

Vaarroute van de cruise

Dag 1 - Inscheping
Vandaag gaan we in Amsterdam aan boord van het luxe cruiseschip van de Holland America Lijn, de Nieuw Statendam.

Dag 2 - Dag op zee
Er is vandaag veel tijd om van het schip te genieten want we zijn de hele dag op zee. We kunnen zwemmen, naar de spa, een theatershow of shoppen. 

Dag 3 - Portland, Engeland (07.00 uur - 22.00 uur)
Portland en het nabijgelegen Weymouth liggen aan de zuidkust van Engeland, vlak bij een aantal van de mooiste stranden van Dorset County. Vanaf hier kun je wandelen op Chesil Beach of  het Portland Castle bezoeken.

Dag 4 - Dag op zee

Dag 5 - Bilbao, Spanje (08.00 uur - 17.00 uur)
Bilbao ligt in Noord-Spanje, bijna tegen de grens met Frankrijk en is de stad van de cultuur. Hier vindt je bijvoorbeeld het beroemde Guggenheim Museum. In de haven kun je de shuttlebus nemen naar het centrum van Bilbao om dit prachtige museum te bezoeken. of om te shoppen natuurlijk. (we zoeken nog uit of de shuttlebus toegankelijk is voor rolstoelen)

Dag 6 - A Coruna, Spanje (10.00 uur - 18.00 uur)
Zo ongeveer het meest westelijke puntje van Spanje, daar vind je A Coruna. De cruiseterminal ligt in de stad, je loopt heel gemakkelijk vanaf het schip deze prachtige stad in.

Dag 7 - Leixões (Porto), Portugal (08.00 uur - 17.00 uur)
Porto is de tweede grootste stad van Portugal, na Lissabon en is, naast een zakelijk georiënteerde stad, ook een prachtige historische stad met centrum dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Porto heeft een levendige eet- en drinkcultuur en beschikt over veel Art-DECO gebouwen. De Hop-on Hop-of bussen stoppen in de cruiseterminal.

Dag 8 - Lissabon, Portugal (07.00 uur - 17.00 uur)
Lissabon behoeft geen aankondiging, deze beroemde stad is het bezoeken meer dan waard en een lust voor het oog. De cruiseterminal ligt naast het historisch centrum van Lissabon, neem de tijd om te genieten van deze mooie stad. Het Museo de Fado ligt bijvoorbeeld op 3 minuten lopen vanaf het schip.

Dag 9 - Cadiz, Spanje (11.00 uur - 21.00 uur)
We hebben Portugal verlaten en zijn terug in Spanje, dit keer helemaal in het zuiden. Cadiz is een havenstad met een rijke geschiedenis. In de stad heerst een relaxte sfeer en ligt aan het eind van een 9km lange landtong die door brug met het vaste land verbonden is. De cruise terminal ligt aan het begin van een waterrijk wandelgebied dat het centrum markeert. In vijf minuten loop je naar het toeristenbureau dat tussen de stad en de cruise terminal ligt.

Dag 10 - Gibraltar (08.00 uur - 14.00 uur)
Gibraltar is een Brits gebied dat als kleine enclave onder aan Spanje ligt. Het markeert de smalle doorgang van de Oceaan naar de Middellandse Zee en vanuit Gibraltar kun je aan de overkant van de 'straat van Gibraltar' Marokko zien liggen. Gibraltar staat bekend om de apenrots, maar in mijn ogen zou wat meer de nadruk mogen liggen op het plein in de stad met de typisch Britse uitstraling. Mijn tip is dan ook om naar het centrum te wandelen en hier een terrasje te pakken of even te winkelen.

Dag 11 - Cartagena, Spanje (08.00 uur - 17.00 uur)
Cartagena is een oude, levendige stad met een rijk erfgoed, overal zie je de Romeinse invloeden terug. Het schip ligt aan de kade in het centrum, wandel de stad in een bezoek een van de vele musea of bijvoorbeeld het Castillo de la Concepción.

Dag 12 - Valencia, Spanje (08.00 uur - 17.00 uur)
Valencia is qua grootte de derde stad van Spanje, na Madrid en Barcelona, en de hoofdstad van de gelijknamige provincie. De hop-on Hop of bus stopt in de cruiseterminal.

Dag 13 - Barcelona, Spanje (08.00 - 23.00 uur)
Wie Barcelona zegt, zegt Gaudi, Sacrada Familia, Ramblas, Camp Nou, Castell de Montjuic en veel, veel meer. Vanaf de cruisehaven loop je gemakkelijk naar bijvoorbeeld de Ramblas, maar wil je de Sacrada Familia zien of Camp Nou bezoeken dan is het raadzaam om met de metro of de Hop-on Hop-of bus te reizen. Tip: Neem de kabelbaan van de haven naar Castell Mont Juic.

Dag 14 - Dag op zee
De laatste dag aan boord, we varen de hele dag dus er is heel veel tijd om nog een keer het schip te verkennen. Geniet nog een keer van een mooie voorstelling, van de luxe aan boord en het heerlijke eten. Kijk ook af en toe naar buiten, we varen namelijk op een moment tussen Corsica en Sardinië door.

Dag 15 - We gaan van boord in Citavecchia, Italië
Helaas komt er vandaag een einde aan deze onvergetelijke cruise. We leggen al vroeg aan in de haven van Citavecchia. Na een laatste ontbijt ga je rond 9.00 uur van boord. onze bus staat hier klaar om ons naar de luchthaven van Rome te brengen voor de vlucht terug naar huis.

 
Route-Cruise-7-september-2024
 
 
Torre-de-belem-lissabon-portugal-zorgvakantie
 
 
barcelona-kabelbaan-zorgvakantie-cruise
 
 
 

 

 

NU BOEKEN     TERUG NAAR CRUISEREIZEN

 

TERUG NAAR SENIORENREIZEN

 
 

 

 
vuurtoren-portland-engeland-begeleide-vakantie
 
 
sagrada-familia-begeleide-vakantie-barcelona
 
 
 
Cadiz-spanje-zorgvakantie
 
 

Prijzen

Intensieve zorg

Reisprijs binnenhut:€   7.799 p.p.
Reisprijs buitenhut:€   8.699 p.p.
Reisprijs balkonhut VH*:€   8.999 p.p.
Reisprijs balkonhut V:€   9.999 p.p.
Reisprijs Vista Suite:€ 10.999 p.p.
 
 
 
 

 

Lichte zorg

Reisprijs binnenhut:€ 5.999 p.p.
Reisprijs buitenhut:€ 6.849 p.p.
Reisprijs balkonhut VH*:€ 7.299 p.p.
Reisprijs balkonhut V:€ 7.999 p.p.
Reisprijs Vista Suite:€ 8.999 p.p.
 
 
 
 
 

 

Zonder zorg

Reisprijs binnenhut:€ 4.199 p.p.
Reisprijs buitenhut:€ 4.999 p.p.
Reisprijs balkonhut VH*:€ 5.349 p.p.
Reisprijs balkonhut V:€ 5.999 p.p.
Reisprijs Vista Suite:€ 6.999 p.p.
 
 
 
 

 
 
Toeslag eenpersoonskamer: op aanvraag, de toeslag is erg hoog
 
Let op: De prijzen zijn een indicatie en afhankelijk van de prijsschommelingen bij de cruisemaatschappij, daarom altijd onder voorbehoud.
 
Inclusief: Cruise op de Nieuw Statendam o.b.v. vol pension, verplichte fooien, gezamenlijke consumpties tijdens excursies, luxe fotoboek, Nederlandse begeleiding.
 
Exclusief: Reis- en annuleringsverzekering, excursies, overige consumpties, drankjes aan boord, have-it-all arrangement*, persoonlijke uitgaven, bijdrage GGTO € 9,- p.p., bijdrage calamiteitenfonds € 2.50, reserveringskosten € 35.
 
Reisdocument: Paspoort
 
Opstapplaats: Cruiseterminal Amsterdam
 
Belangrijke informatie: 
- Je reist op eigen gelegenheid naar de Cruise Terminal in Amsterdam. daar wordt je ontvangen door onze begeleiders.
- Er hangt een douchezitje in de aangepaste hutten aan de muur.
- Op het schip is het niet mogelijk om een hoog/laag bed te plaatsen.
- Vanwege de dikke hoogpolige vloerbedekking is het voor onze begeleiders niet mogelijk om te manouveren met een tillift.
- Hebt u helpmiddelen nodig, dan moet u deze zelf meenemen aan boord.
 
Minimale deelname: Deze reis gaat door als er minimaal 4 gasten hebben geboekt.
 
Bijzonderheden: We bieden deze reis aan o.b.v. beschikbaarheid op het schip
 
Have-it-all arrangement
Bij dit arrangement ontvang je:
- Het Signature-drankenpakket *
- Eén diner in een specialiteitenrestaurant **
- Excursietegoed ***
- WIFI surfpakket ****

* Het Signature drankenpakket heeft een dagelijkse limiet van 15 drankjes, waarin alle drankjes zijn inbegrepen met een prijs van $11,00 of lager. Het drankenpakket is inclusief niet-alcoholische dranken zoals frisdranken en koffiespecialiteiten. Gasten kunnen één drankje tegelijk bestellen en moeten 21 jaar of ouder zijn voor alcoholische drankjes. Delen is niet toegestaan.
** Diners in specialiteitenrestaurants; Eén diner in de Pinnacle Grill.
***De aanbieding voor landexcursies; Eén excursie tegoed ter waarde van US$ 100,-- per excursie van eigen keuze.
****Wifi Surf pakket; Surf op het web, bekijk sociale media, controleer de e-mail en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. Al het internetgebruik aan boord is onderworpen aan de standaardbeleidslijnen van Holland America Line die het browsen van sommige sites kunnen beperken vanwege netwerkbeveiliging en bandbreedtegebruik.
 
Afwijkende annuleringsvoorwaarden
Bij annulering van de cruise door de reiziger zijn de volgende bedragen verschuldigd: vanaf het moment van boeken t/m de dag van vertrek: 100% van de reissom
 

Boekingsformulier

Ja, deze reis wil ik graag boeken!

* De meeste velden zijn verplicht om in te vullen. Bel ons of gebruik het contactformulier voor vragen.

 

Ongeldige invoer

Indien je voor méér dan 3 personen of voor meer dan 1 persoon met een zorgvraag wilt boeken, dan graag een tweede boeking doen met een nieuw formulier.

 

1 Persoonsgegevens

vul de voornamen van de hoofdboeker in

Ongeldige invoer

Vul je roepnaam in

vul je achternaam in

geef je geboortedatum op

Ongeldige invoer

 

Adres- en contactgegevens:

vul je adres in

vul je postcode en woonplaats in

vul je e-mailadres in

vul je telefoonnummer in

2 Persoonlijke situatie

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

 

 

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

**(Dit is alleen mogelijk als er nog een gast is met dezelfde wens. Is zo'n gast er niet, dan bent u alsnog de eventuele éénpersoonskamertoeslag verschuldigd)

Ongeldige invoer

Boeken o.b.v. minder begeleiding dan 1 op 1, kan alleen als dit bij uw situatie past.

Met wie kunnen wij contact opnemen voor een overdracht van de zorg voordat uw reis begint?

graag een naam opgeven

Ongeldige invoer

geldige e-mailadres invoeren

3 Mobiliteit

Mobiliteit thuis

Ongeldige invoer

voer een getal in

geef het aantal minuten op

voer een getal in

voer een getal in

Mobiliteit tijdens de reis:

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

 

4 Hulpmiddelen lenen, huren of zelf meenemen

Ongeldige invoer

**(N.B. kan niet altijd mee in de bus bij excursies!)

Ongeldige invoer, geef een getal op

Belangrijk: Wij factureren hulpmiddelen die gehuurd moeten worden kort voor aanvang van de reis op een aparte factuur. Hierdoor is het eenvoudiger om tussentijds nog zaken te wijzigen hieromtrent. Wij denken hiermee beter aan te kunnen sluiten bij uw behoefte.

Ongeldige invoer

 

Als je tilhulp nodig hebt, duwhulp hebt aangevraagd of een scootmobiel hebt gehuurd, dan dien je jouw lengte en gewicht op te geven.

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Let op: U dient hiervoor tijdens de reis een medische verklaring te kunnen tonen.

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

**(indien geaccepteerd door de luchtvaartmaatschappij)

 

eigen (elektrische) rolstoel meenemen

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Deze gegevens hebben wij nodig om uw rolstoel mee te kunnen nemen in de bus of het vliegtuig. Deze gegevens bent u daarom verplicht om in te vullen. Geeft u de hoogte (ingeklapt) van uw rolstoel door zonder hoofdsteun en evt. met de rugleuning neergeklapt en de lengte zonder voetsteunen. Hiermee vergroot u de kans dat uw rolstoel in één keer geaccepteerd wordt door de luchtvaartmaatschappij. Elke luchtvaartmaatschappij hanteert een maximale standaard hoogte van 85 cm. Indien uw rolstoel hoger is, dan is het meenemen hiervan altijd op aanvraag.

5 Verzorging en medische zaken

Verzorging

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Hoeveel minuten zorg ontvang je thuis per dag?

geef een getal op

geef een getal op

geef een getal op

Medische zaken

Ongeldige invoer

Geef een beknopt overzicht van jouw aandoeningen.

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Door het invullen van de dieetgegevens/medische gegevens geeft u toestemming dat wij deze gegevens verwerken voor de organisatie van uw reis en deze delen met de reisdienstverleners die hiervan op de hoogte dienen te zijn.

 

Medicijngebruik

Ongeldige invoer

U dient hiervoor zelf een Schengenverklaring aan te vragen bij het CAK: www.hetcak.nl/zelf-regelen/medicijnen-mee-op-reis-verklaring. Deze dient u vóór aanvang van de reis aan ons te overleggen (verplicht). *(zoals slaapmiddelen, sterke pijnstillers of medicijnen voor ADHD) Zonder deze verklaring kunnen wij u niet meenemen op reis, u bent hiervoor zelf verantwoordelijk.

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

**(Je kunt gebruik maken van onze reizen met speciale zorg)

Ongeldige invoer

Ongeveer 6 weken voor vertrek ontvangt u een overdrachtsformulier waarop u specifieke zaken m.b.t. de zorg kunt doorgeven. 

6 Verzekeringen

Ongeldige invoer

Voorkeur opgeven

Ongeldige invoer

De premie wordt via een automatische incasso geïncasseerd.

Reisgenoot

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Tweede reisgenoot

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

 

 

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Op welke beurs of op welke andere wijze heb je ons reisbureau gevonden?

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Bestel 'em NU het nog kan!

YosBottles


De Yos Bottle, de handige duurzame drinkfles met afneembaar medicijndoosje voor op vakantie.
Geef jouw bestelling per gewenste kleur aan ons door. De Yos bottle kost €12,50 per stuk exclusief verzendkosten.

De Yos Bottle combineert het meenemen van water tijdens een uitje, met het bij de hand hebben van jouw medicatie.

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

geef aantal op

De Yos Bottle beschikt over een afneembaar medicijndoosje waarin u uw medicatie voor de hele dag meeneemt. Nadat u de medicatiehouder thuis of in uw hotelkamer gevuld hebt klikt u hem met één beweging weer vast aan de Yos Bottle door de gemakkelijke magneetsluiting. Gemakkelijk om mee te nemen, altijd na te vullen en nooit meer zoeken naar uw medicijnen.


Let wel:
Je boeking is definitief na het versturen van dit formulier. Door op de knop "Boeking met betaalverplichting bevestigen" te klikken, ga je een betaalverplichting aan.
Wij sturen je hierna een aanvullend formulier toe voor de noodzakelijke (medische) gegevens.

 

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Heb je een waardevoucher van Reisbureau Vakantie & Zorg? Vul hierboven dan de code in, zodat wij deze korting kunnen verrekenen met de reisprijs.

 

Reisvoorwaarden
Met het boeken van deze reis verklaart u akkoord te gaan met de Reisvoorwaarden van Kontiki Reizen.

Je dient akkoord te gaan met onze Reisvoorwaarden.

 

Corona Disclaimer

Hierbij verklaar ik de belangrijke informatie t.a.v. corona en de gevolgen te hebben gelezen.

Je dient te bevestigen kennisgenomen te hebben van onze Corona Disclaimer.

De combinatie van reisdiensten die u wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302.

Bijgevolg kunt u aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Kontiki Reizen is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis. Kontiki Reizen beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om u terug te betalen en, indien het vervoer in de pakketreis is inbegrepen, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt.

 

Basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302

— Voordat hij de pakketreisovereenkomst sluit, zal de reiziger alle essentiële informatie over de pakketreis ontvangen.
— De aansprakelijkheid voor de goede uitvoering van alle reisdiensten die in de overeenkomst zijn opgenomen, berust altijd bij ten minste één handelaar.
— De reiziger krijgt een noodtelefoonnummer of gegevens inzake een contactpunt via welk hij contact kan opnemen met de organisator of de reisagent.
— De reiziger kan de pakketreis, met inachtneming van een redelijke termijn en eventueel tegen de betaling van extra kosten, aan een andere persoon overdragen.
— De prijs van de pakketreis kan alleen worden verhoogd indien specifieke kosten toenemen (bijvoorbeeld brandstofprijzen), indien zulks uitdrukkelijk in de overeenkomst is opgenomen, en in elk geval niet later dan 20 dagen vóór het begin van de pakketreis. Indien de prijsverhoging hoger is dan 8 % van de prijs van de pakketreis kan de reiziger de overeenkomst beëindigen. Indien de organisator zich het recht op een prijsverhoging voorbehoudt, heeft de reiziger recht op een prijsverlaging wanneer de relevante kosten zouden afnemen.
— Ingeval een van de essentiële elementen van de pakketreis, met uitzondering van de prijs, aanzienlijk wordt gewijzigd, kan de reiziger de overeenkomst zonder betaling van een beëindigingsvergoeding beëindigen en krijgt hij een volledige terugbetaling. Indien de handelaar die voor de pakketreis verantwoordelijk is, de pakketreis vóór het begin van de pakketreis annuleert, heeft de reiziger recht op terugbetaling en, indien passend, op een schadevergoeding.
— De reiziger kan de overeenkomst in uitzonderlijke omstandigheden zonder betaling van een beëindigingsvergoeding vóór het begin van de pakketreis beëindigen, bijvoorbeeld wanneer er op de plaats van bestemming ernstige veiligheidsproblemen zijn die waarschijnlijk gevolgen zullen hebben voor zijn pakketreis.
— Daarnaast kan de reiziger de overeenkomst te allen tijde vóór het begin van de pakketreis beëindigen tegen betaling van een passende en gerechtvaardigde beëindigingsvergoeding.
— Indien na het begin van de pakketreis aanzienlijke elementen van de pakketreis niet zoals afgesproken kunnen worden geleverd, moet een geschikt alternatief arrangement aan de reiziger worden aangeboden, zonder extra kosten. Indien de diensten niet worden uitgevoerd volgens de overeenkomst en dit aanzienlijke gevolgen heeft voor de uitvoering van de pakketreis en de organisator dit probleem niet heeft verholpen, kan de reiziger de pakketreisovereenkomst zonder betaling van een beëindigingsvergoeding beëindigen.
— In geval van reisdiensten die niet uitgevoerd zijn of niet goed uitgevoerd zijn heeft de reiziger ook recht op een prijsverlaging en/of schadevergoeding.
— De organisator is verplicht reizigers die in moeilijkheden verkeren, bijstand te verlenen.
— Indien de organisator of, in sommige lidstaten, de doorverkoper insolvent wordt, zullen de betaalde bedragen worden teruggestort. Indien de insolventie van de organisator of, indien van toepassing, de doorverkoper na het begin van de pakketreis intreedt en het vervoer in de reis of de vakantie inbegrepen is, wordt er voor repatriëring van de reiziger gezorgd. Reisburo Vakantie & Zorg heeft zich van bescherming bij insolventie voorzien bij Garantiefonds GGTO. Wanneer diensten door de insolventie van Reisburo Vakantie & Zorg niet worden verleend, kunnen reizigers met deze entiteit of, in voorkomend geval, de bevoegde autoriteit contact opnemen Garantiefonds GGTO, Johan van Hasseltweg 112, 1022 WZ Amsterdam, Tel: 020 737 1057, email:

Zie meer: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stb-2018-2.html