Web Analytics

Contact | 0591 - 224 500

Reisverzekeringen

 

asrikkieszelf

Europeesche Verzekeringen is al ruim negentig jaar dé specialist in vrijetijdsverzekeringen en is al jarenlang onderdeel van A.S.R. verzekeringen. Vanaf 17 april 2023 gaat de Europeesche Verzekeringen verder in hetzelfde jasje als A.S.R. verzekeringen en dat betekent dat alles hetzelfde blijft behalve de buitenkant. Er is een nieuw logo en een nieuwe naam, nl 'A.S.R. ik kies zelf'.

De Verzekeringen voor Reizen en Annuleringen verzekeren u als u op reis bent, maar ook als u uw reis moet annuleren.

De reis- en annuleringsverzekering voor uzelf en uw bagage voor als de vakantie in 't water valt!

Met een kortlopende reisverzekering of doorlopende reisverzekering krijgt u bij pech op reis altijd hulp van de alarmcentrale, via de A.S.R. Hulplijn. Dat is voor veel mensen de belangrijkste reden om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Daarnaast is het bij elke reis handig om verzekerd te zijn voor bagage, geneeskundige kosten en rechtsbijstand. Deze dekkingen kunt u los afsluiten als u heeft gekozen voor de Comfortvariant van de reis- en annuleringsverzekering. Bij de variant Optimaal zijn deze dekkingen standaard meeverzekerd. Daarnaast kunt u speciale dekkingen kiezen, zoals Skiën en Snowboarden en Extra Sportuitrusting.

Kortlopende reisverzekering

Download de informatiekaart voor de kortlopende reisverzekering

Brochure kortlopende reis- en annuleringsverzekering

Zelf uw kortlopende reisverzekering afsluiten

Algemene voorwaarden kortlopende reisverzekering

Kortlopende annuleringsverzekering

Met een kortlopende annuleringsverzekering of doorlopende annuleringsverzekering beschermt u zichzelf tegen een financiële domper wanneer uw vakantie onverhoopt niet door kan gaan. U kunt ook een beroep doen op uw annuleringsverzekering als u eerder moet terugkeren van vakantie door een verzekerde gebeurtenis. U krijgt dan een vergoeding voor de reisdagen die u niet heeft kunnen genieten.

Annuleringsverzekering: wat is standaard verzekerd?

Met de standaard Annuleringsverzekering van A.S.R. ik kies zelf bent u goed verzekerd, als u uw vakantie moet annuleren. Naast de kosten van de annulering zijn ook de kosten van de ongebruikte reisdagen verzekerd. Dus mist u een deel van uw vakantie, bijvoorbeeld omdat u eerder naar huis moet? Dan ontvangt u een vergoeding voor uw ongebruikte vakantiedagen. En heeft u zelf uw reis, bijvoorbeeld vliegticket, hotel en autohuur, samengesteld en valt een van de onderdelen onvoorzien uit? Dan krijgt u de wijzigings- of annuleringskosten van de overige onderdelen vergoed.

Brochure kortlopende reis- en annuleringsverzekering

Zelf uw kortlopende annuleringsverzekering afsluiten

Algemene voorwaarden kortlopende annuleringsverzekering

Download de informatiekaart voor de kortlopende annuleringsverzekering

 

 

Doorlopende reisverzekering

Zonder zorgen op vakantie. Naar de zon, de sneeuw, een wereldstad of lekker de bergen in. Waar u ook naartoe gaat, met een reisverzekering van A.S.R. ik kies zelf gaat u goed voorbereid op vakantie. Gaat u vaker per jaar op vakantie of weekendjes weg? Dan heeft u met de doorlopende reisverzekering meteen al uw trips verzekerd.

Altijd een reisverzekering op maat

U kunt uw Doorlopende Verzekering voor Reizen zelf samenstellen. U mag bijvoorbeeld zelf bepalen of u alleen een reisverzekering, een annuleringsverzekering of een combinatie daarvan wilt. Daarnaast kunt u kiezen uit de varianten Basis, Comfort en Optimaal. Hiermee bepaalt u zelf hoe goed u verzekerd bent. Tot slot kunt u uw verzekering uitbreiden met diverse dekkingen, zodat deze volledig aansluit op uw reizen. En bent u het hele jaar door verzekerd. Ideaal, als u meerdere keren op reis gaat!

Download de informatiekaart voor de doorlopende verzekering voor reizen

Brochure doorlopende verzekering voor reizen

Basis
Voor de Basis-reisverzekering betaal je de laagste premie. Je bent standaard verzekerd voor hulp van de A.S.R. Hulplijn, die je de weg wijst naar de juiste (medische) hulp in noodgevallen. Mocht er iets misgaan op vakantie, bijvoorbeeld je bagage raakt kwijt, dan krijg je daarvoor een beperkte vergoeding.

Comfort
Met de Comfort-reisverzekering ben je verzekerd tegen dezelfde risico’s als bij de Basis-reisverzekering. Maar voor de dekkingen die je zelf kiest -- zoals geneeskundige kosten, ongevallen of bagage – krijg je een ruimere vergoeding. De premie voor deze aanvullende dekkingen is dan ook hoger.

Optimaal
Wil je geen enkel risico nemen? Dan is de Optimaal-reisverzekering van A.S.R. ik kies zelf perfect voor jou. Dit is de meest uitgebreide reisverzekering. Bagage, geneeskundige kosten en rechtsbijstand zijn hierin standaard meeverzekerd. Raakt je bagage zoek, dan vergoeden wij de nieuwwaarde van de bagage wanneer je spullen maximaal 2 jaar oud zijn. Je hoeft hiervoor geen eigen risico te betalen.

Bij een Kortlopende Reisverzekering is het premieverschil tussen Comfort en Optimaal slechts €0,20 bij Europadekking en €0,30 bij Werelddekking. Dus voor een toeslag van maximaal € 0,30 per dag kun je profiteren van de voordelen van de Optimaal reisverzekering:
- Een bagagedekking van maar liefst €5.000 p.p. (bij Comfort €3.000)
- iPods, tablets, laptops, computer- foto- en filmapparatuur (inclusief software)
  verzekerd tot €2.500 per persoon (bij Comfort €1.500)
- Mobiele telefoons tot €500 per persoon (bij Comfort €300)
- Géén eigen risico (bij Comfort €50)
- Maar liefst 2 jaar nieuwwaardedekking op je bagage

Voorwaarden doorlopende verzekering voor reizen


Doorlopende annuleringsverzekering

U heeft een heerlijke vakantie in het vooruitzicht. Dan mag een annuleringsverzekering niet ontbreken. Want het kan gebeuren dat een geboekte reis niet door kan gaan of dat u halverwege terug naar huis moet. Een annuleringsverzekering van A.S.R. ik kies zelf is dan ideaal. Die geldt niet alleen voor vertrek, maar ook tijdens uw vakantie. Wel zo makkelijk. Met de doorlopende annuleringsverzekering bent u bovendien het hele jaar door verzekerd voor de kosten van annulering. Handig als u vaker dan één keer per jaar op reis gaat! De doorlopende annuleringsverzekering is onderdeel van de doorlopende verzekering voor reizen.

U kunt uw doorlopende annuleringsverzekering volledig aanpassen aan uw wensen. U heeft de keuze uit twee verzekeringen: een standaard Annuleringsverzekering of een Allrisk Annuleringsverzekering.

Liever uw verzekering door ons laten afsluiten?
Uiteraard kunnen wij ook uw verzekeringen voor u afsluiten, neemt u hiervoor contact met ons op. Vult u het aanvraagformulier voor de gewenste verzekering in en stuurt u dat naar ons op, wij stellen dan in overleg met u de juiste verzekeringen samen.

Schade op reis

U bent op vakantie (geweest) en hebt schade ondervonden die u wilt claimen bij uw reisverzekering. U kunt hiervoor onderstaand formulier gebruiken. Vult u het formulier nauwgezet in en volgt u de instructies. Als u de gegevens hebt ingevuld en alle bijlagen in uw bezit hebt, stuurt u dan het formulier met bijlagen per post of per email naar A.S.R. Het adres staat op het schadeformulier.
(Stuurt u het alstublieft niet naar Reisburo Vakantie & Zorg, wij kunnen dit formulier niet verwerken.)

Schadeformulier reisverzekering

Annuleren of uw reis afbreken

Het is natuurlijk heel vervelend als u uw reis moet annuleren of u wordt bijvoorbeeld tijdens uw vakantie dusdanig ziek dat u uw reis moet afbreken. Als u niet de volledige vakantieperiode van uw vakantie hebt kunnen genieten dan kunt u de annuleringskosten of niet genoten reisdagen in een aantal gevallen claimen bij uw annuleringsverzekering (mits u deze hebt afgesloten). Wij assisteren u graag bij het indienen van uw claim bij de annuleringsverzekering en we vragen u vooraf onderstaand schadeformulier in te vullen zodat we alle gegevens compleet hebben.

Schadeformulier annuleringsverzekering

Klachten

Hebt u een klacht over een verzekering die bij A.S.R. ik kies zelf is afgesloten of bijvoorbeeld over de afhandeling van een schade dan kunt u een klacht indienen bij A.S.R. Meer informatie over het indienen van een klacht vindt u op de ASR-website.

Wij bemiddelen in verzekeringen en ontvangen daarvoor van A.S.R. provisie.