Web Analytics

Contact | 0591 - 224 500

 

 

Duurzaamheid

2-partner-LOGO

VZ-Zorgvakanties gaat voor duurzaam, we zijn lid geworden van Travelife for Tour Operators. Travelife is een internationaal erkend training-, management- en certificeringsprogramma voor duurzaamheid in het toerisme. Travelife heeft een aanpak in drie fasen: (1) Travelife Engaged; (2) Travelife Partner en (3) Travelife Gecertificeerd.

We hebben in 2023 de status Travelife Partner bereikt en we zijn heel trots dat we dit mooie certificaat hebben behaald en het Travelife Logo mogen voeren. Om Travelife Partner status te bereiken, moeten we voldoen aan meer dan 100 duurzaamheidscriteria die kunnen worden gegroepeerd in vijf hoofdgebieden: kantooractiviteiten, productontwikkeling, samenwerking met leveranciers, klantrelaties en bestemmingen.

Door regelmatige training, bewustmaking van onze medewerkers en lokale partners, en door het implementeren van duurzaamheidsbeleid en -praktijken, willen we graag de Travelife Certified-fase bereiken, het derde en hoogste niveau, tegen 2025.

 

 

CO2 compenseren

Trees for All
VvKR heeft een samenwerkingsovereenkomst met Trees for All. De vereniging wil daarmee een concrete bijdrage leveren aan een duurzame wereld en de uitstoot van CO2 afvangen door het planten van bomen. De vereniging doet zelf een jaarlijkse donatie aan Trees for All van minimaal 130 bomen!.

Een VvKR bos
Deze samenwerking houdt in dat de vereniging namens alle leden minstens 130 bomen per jaar zal planten. Daarnaast is het voor VvKR-leden heel makkelijk geworden om zelf ook bomen te planten voor de reizen van hun klanten, via een online tool. Zo bouwen vereniging, leden en reizigers samen aan een VvKR bos!

Speciale referentiecode
Voor reizigers en klanten van VvKR-reisspecialisten is een speciale referentiecode aangemaakt: VKR. Wanneer je als reiziger of reisorganisatie bomen doneert onder vermelding van deze referentie, dan wordt dit apart geregistreerd. Hiermee wil VvKR als het ware een soort ‘VvKR-bos’ ontwikkelen. Jij als reiziger ontvangt een certificaat van deze boomdonatie.

Plant een boom

Bomenteller
Het “VvKR-bos” zal geen letterlijk bos zijn dat we kunnen bezoeken, maar het betreft een zogenaamde “Bomenteller”. Deze Bomenteller is te vinden op de homepage van VvKR. We hopen gezamenlijk met onze VvKR-reisspecialisten, hun reizigers én de vereniging zelf zoveel mogelijk bomen te planten en ‘ons bos” zo te laten groeien.

Bomen planten of CO2 berekenen
Bij Trees for All kun je op twee manieren CO2 compenseren:

1. een aantal bomen per reis doneren (https://treesforall.nl/forms/plant-een-boom-met-campagnecode/), met een minimale donatie van twee bomen, onder vermelding van de referentie VKR;
2. het berekenen van de CO2-uitstoot per reis (https://treesforall.nl/compenseer-co2/) (gebaseerd op vlucht, autokilometers, energieverbruik), waarmee het aantal te doneren bomen wordt bepaald. Ook hier doneer je met de referentie VKR.
Reizigers en reisorganisaties kunnen zelf kiezen wat ze het liefst doen.

Duurzaam reizen
Elke boomdonatie die wordt gedaan met de speciale referentiecode zal ervoor zorgen dat deze bomenteller zal groeien en dat we zo samen toewerken aan het verduurzamen van de wereld. VvKR wil hiermee haar leden en alle reizigers stimuleren bewust en duurzamer te reizen.

 

Plant een boom